Ajankohtaista

 • 18.11.2014Tiedote

  Ammatillisten perustutkintojen perusteet ja muut määräykset uudistettu

  Ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta koskevat ns. TUTKE- säädösmuutokset annettiin lokakuussa 2014. Opetushallitus on uudistanut kaikkien 52 ammatillisen perustutkinnon perusteet ja muut toimivaltaansa kuuluvat määräykset säädösmuutosten perusteella sekä antanut ne loka- ja marraskuun 2014 aikana. Uudistukset tulevat voimaan 1.8.2015.

 • 18.11.2014Verkkouutinen

  Lapsen oikeuksien teemaviikko 17. - 21.11.

  Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta ja sopimusta juhlitaan ja tehdään tunnetuksi Lapsen oikeuksien teemaviikolla 17.–21.11.

 • 17.11.2014Verkkouutinen

  EU-komissio moittii jäsenmaita nihkeydestä tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä

  EU-komissio on julkaissut vuotuisen seurantaraporttinsa Education and Training Monitor 2014. Tällä kertaa Suomi saa sekä ruusuja että risuja.

 • 13.11.2014Tiedote

  European Label -laatuleimat osallisuutta edistäville kielihankkeille

  Opetushallitus on palkinnut vuosittain myönnettävällä European Label –laatuleimalla Valkeakoski-opiston hankkeen Improve Your English with PEOPLE – opiskele englantia henkilökohtaisen oppimisympäristön avulla.

 • 13.11.2014Verkkouutinen

  Lukion uusi tuntijako hyväksyttiin - lukiokoulutukselle oma kehittämishanke

  Valtioneuvosto hyväksyi torstaina asetuksen lukiokoulutuksen yleisistä valtakunnallisista tavoitteista ja tuntijaosta. Lukion oppimäärän laajuus säilyy kolmena vuotena ja 75 kurssina.

 • 12.11.2014Verkkouutinen

  Peruskoulujen ja lukioiden kansainväliSYYSpäivät Lahdessa 12.-13.11.

  Lahdessa käynnistyivät keskiviikkona 12.11. peruskoulujen ja lukioiden valtakunnalliset kansainvälisyyspäivät, teemanaan Kansainvälisyys kantaa ja kannattaa. Osallistujat pohtivat, mitä hyötyjä kansainvälisyystoiminta tuo opetukseen ja sen kehittämiseen, kouluun, oppilaille ja henkilöstölle.

 • 11.11.2014Verkkouutinen

  Vuoden 2014 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot Kajaaniin ja Pietarsaareen

  Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät vuoden 2014 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot on saanut kaksi ammatillisen koulutuksen järjestäjää: Kainuun ammattiopisto Kajaanissa ja Optima samkommun Pietarsaaressa. Lisäksi kunniamaininnan sai Hyria koulutus Oy.

 • 7.11.2014Verkkouutinen

  Kuusi koulua sai Liikkuva koulu -palkinnon

  Vuoden 2014 Liikkuva koulu -koulupalkinnot on myönnetty Tampereen Pyynikin yläkoululle, Liedon Ilmaristen yhtenäiskoululle, Ivalon ala-asteelle, Savitaipaleen Europaeuksen koululle, Sotkamon Salmelan koululle ja Kuopion Pihkainmäen koululle.

 • 5.11.2014Blogi

  Vaikuttava esiopetus palvelee kaikkien asiakasryhmien tarpeita

  Aulikki EtelälahtiEsiopetus on julkista palvelua, johon osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Esiopetukseen kohdistuvat samat tuloksellisuuden vaateet kuin muuhunkin julkisella rahoituksella hoidettuun toimintaan. Ollakseen yhteiskunnan kannalta rationaalista ja järkevää esiopetuksen tulee olla vaikuttavaa ja tuloksellista. Lue lisää

 • 4.11.2014Verkkouutinen

  ePerusteet –palvelu tulossa osaksi Opintopolkua

  Opetushallitus kehittää Oppijan verkkopalvelut -hankkeessa eri-ikäisten oppijoiden ja koulutuksen järjestäjien sähköistä asiointia. Hankkeessa toteutettavaan Opintopolku-portaaliin kootaan koulutustietoa tarjoavia palveluita sekä luodaan uusia palveluita ja niiden toteuttamista tukevia tietojärjestelmiä.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube