Ajankohtaista

 • 16.9.2014Tiedote

  Hyviä oppimistuloksia vieraissa kielissä ja pitkässä ruotsissa

  Oppimistulokset englannin, ruotsin ja saksan pitkissä oppimäärissä sekä saksan lyhyessä oppimäärässä ovat hyviä ja erinomaisia, ranskan ja venäjän lyhyissä oppimäärissä hyviä. Pitkän ranskan ja pitkän venäjän osaamistaso on hiukan alempi. Tyydyttävälle osaamistasolle jäädään vain harvoin. Osataidoista parhaat tulokset saavutetaan luetun ymmärtämisessä ja puhumistehtävissä.

 • 11.9.2014Tiedote

  Tapakasvatusviikolla ollaan ihmisiksi

  Valtakunnallinen tapakasvatusviikko järjestetään 15.–19.9.2014. Opetushallitus kannustaa kouluja kiinnittämään tuolloin erityistä huomiota hyviin tapoihin - myös verkossa.

 • 9.9.2014Verkkouutinen

  Suomen nuoriso kuluttaa koulun penkkiä pitkään

  Viisivuotiaan lapsen odotettavissa oleva opiskeluaika ennen 40. ikävuottaan on Suomessa 18 vuotta. Muissa OECD-maissa opiskeluaika on keskimäärin puolitoista vuotta lyhyempi, kertoo koulutuksen vuosittainen indikaattorijulkaisu Education at a Glance.

 • 5.9.2014Tiedote

  Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa maanantaina 8.9.

  Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen ensimmäinen yhteinen yhteishaku käynnistyy maanantaina 8.9.2014. Hakulomakkeen täyttäminen on mahdollista Opintopolku.fi-palvelussa 22.9.2014 asti. Opintopolusta löytyy myös haussa mukana olevien 180 koulutuksen esittelyt.

 • 5.9.2014Verkkouutinen

  Suomen nuorten ammattitaitomaajoukkue matkaan kohti Ranskaa

  Säätytalolla perjantaina 5.9. pidetyssä tilaisuudessa opetusministeri Krista Kiuru lähetti Suomen edustajat Ranskan Lillessä 1.‒5.10.2014 järjestettäviin nuorten ammattitaidon EM-kilpailuihin. Kilpailuun osallistuu hieman yli 420 nuorta 27 maasta. Suomen joukkueeseen on valittu 34 nuorta, jotka edustavat 23 eri ammattia.

 • 4.9.2014Verkkouutinen

  Eurooppaan tarvitaan parempaa varhaiskasvatusta

  EU-jäsenmaiden tulisi parantaa varhaiskasvatuksen laatua ja saatavuutta. Nykyisellään palveluiden kehitystä haittaa henkilöstöpula ja rahapula, kertoo tuore Eurydice-raportti.

 • 4.9.2014Blogi

  Haasteiden lukuvuosi

  Pääjohtaja Aulis PitkäläKoulu on yhteisö, jonka tehtävänä on vaikeuksista huolimatta tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ja terveellinen oppimisympäristö. Vaikka koulua ei voida eristää ympäröivän yhteiskunnan ja kansainvälisten tapahtumien huolenaiheilta, sitä voidaan johtaa ja kehittää tasapainoisesti ja sosiaalista turvallisuutta luovasti. Lue lisää

 • 2.9.2014Tiedote

  Liikenneturvallisuusviikko 8.–12. syyskuuta: "Liikenne koskettaa kaikkia"

  Opetushallituksen ja Liikennekasvatuksen yhteistyöverkoston valtakunnallisella Liikenneturvallisuusviikolla 8.–12.9. halutaan muistuttaa, että liikenneturvallisuus syntyy jokaisen liikenteessä toimivan valinnoista ja asenteesta.

 • 1.9.2014Verkkouutinen

  Aamu- ja iltapäivätoiminnalla vahva rooli perusopetuksessa

  Aamu- ja iltapäivätoiminta on kymmenvuotisen historiansa aikana lunastanut paikkansa perusopetuksessa, todettiin Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä juhlaseminaarissa Helsingin Paasitornissa 29.8.

 • 27.8.2014Verkkouutinen

  Ortodoksinen uskonnon oppikirja selkokielellä

  Opetushallitus on julkaissut ortodoksisen uskonnon oppikirjan tukemaan maahanmuuttaja- ja erityisoppilaiden oman uskonnon opiskelua. Selkokielinen Pyhät perinteet -oppimateriaali kattaa perusopetuksen opetussuunnitelman keskeiset oppisisällöt.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube