Ajankohtaista

 • 5.12.2017Verkkouutinen

  Suomalaislapset edelleen parhaiden lukijoiden joukossa

  Suomen neljäsluokkalaiset sijoittuvat viidenneksi Kansainvälisessä lasten lukutaitotutkimuksessa. Erinomainen lukutaidon taso on 18 %:lla oppilaistamme. Suomessa tutkimuksen toteutti Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

 • 5.12.2017Verkkouutinen

  Tutoropettajatoiminta kattaa valtaosan Suomen kunnista

  Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta noin 9,8 miljoonaa euroa tutortoimintaan ja -koulutukseen sekä alueelliseen osaamisen levittämiseen perusopetuksessa. Tutortoiminta kattaa jo noin 90 prosenttia kunnista.

 • 4.12.2017Verkkouutinen

  Nuoret filosofit koolla Opetushallituksessa

  Unescon kansainvälistä filosofian päivää vietettiin peruskoululaisten ja lukiolaisten esseekilpailujen voittajien julkistamisen merkeissä. Tilaisuuden järjesti Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETO ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Lue lisää

 • 4.12.2017Verkkouutinen

  Aikuislukiotoimintaa Suomessa 90 vuotta

  Elinikäinen oppiminen on sivistysvaltion jäsenen perusoikeus, josta aikuislukiot ovat kantaneet vastuuta. Toimintaa on joustavasti muovattu ajan ja opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Lue lisää

 • 1.12.2017Blogi

  Saako päiväkodissa puhua Jeesuksesta?

  Matti LahtinenLähestyvä joulu on nostanut julkiseen keskusteluun aiheen uskonto ja päiväkodit. On kannettu huolta, pääsevätkö lapset osallisiksi joulun perinteistä. Mistä oikein on kyse? Lue lisää

 • 1.12.2017Verkkouutinen

  Häirinnän torjunta on koko kouluyhteisön asia

  Opetusalan eri toimijat opiskelijoista, opettajista, koulutuksen järjestäjistä aina opetusministeriin saakka ovat ilmaisseet voimakkaan tukensa ja sitoutumisensa siihen, että kaikenlainen seksuaalinen häirintä kitketään pois Suomen kouluista ja oppilaitoksista. Oppilaiden oikeus turvalliseen oppimisympäristöön on turvattu lainsäädännöllä.

 • 30.11.2017Verkkouutinen

  Koulutuksen järjestäjät, opettajat, opiskelijat ja opetushallinto: Täydellinen nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään kouluissa ja oppilaitoksissa on yhteinen tinkimätön tavoite

  Opetusalan toimijat opiskelijoista, opettajista, koulutuksen järjestäjistä ministeriin saakka haluavat ilmaista voimakkaan tukensa ja sitoutumisensa kaikenlaisen seksuaalisen häirinnän havaitsemiseksi, esiintuomiseksi ja lopettamiseksi Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa.

 • 28.11.2017Verkkouutinen

  European Schoolnet täytti 20 vuotta

  Brysselissä 15.–17.11. järjestetyssä EMINENT-konferenssissa juhlittiin 20-vuotiasta European Schoolnetiä. European Schoolnet (EUN) on 31 eurooppalaisen opetusministeriön verkosto, jonka tehtävänä on edistää innovatiivista ja digitaalista oppimista. Suomea verkostossa edustaa Opetushallitus.

 • 27.11.2017Verkkouutinen

  Osaamisen ennakointifoorumin ensimmäisessä työpajassa keskiössä skenaariotyö

  Työelämän ja koulutuksen asiantuntijat pohtivat Osaamisen ennakointifoorumin työpajassa tulevaisuuskuvaa 2030-luvulle. Lähtökohtana oli neljä erilaista näkymää eli skenaariota tulevaisuudesta. Lisäksi pohdittiin eri alojen työvoiman tarvetta. Työpajaan osallistui 140 asiantuntijaa.

 • 24.11.2017Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Ulkomaalaisten hakijoiden määrät korkeakouluissa laskivat

  Korkeakoulujen syksyllä 2017 alkaneisiin koulutuksiin haki vähemmän ulkomaalaisia kuin vuotta aiemmin. Koulutukseen valittujen ja opiskelupaikan vastaanottaneiden ulkomaalaisten määrä putosi vielä enemmän kuin hakijamäärä.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube