Ajankohtaista

 • 23.9.2016Verkkouutinen

  Euroopan kielipäivää vietetään 26. syyskuuta

  Euroopan neuvosto on julistanut syyskuun 26. päivän Euroopan kielten päiväksi. Kielipäivään voi osallistua kotona, työpaikalla, koulussa, bussissa tai harrastuksissa. Kielipäivänä jokainen on monikielinen!

 • 22.9.2016Tiedote

  Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa noin 27 000 hakijaa

  Eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa oli 26 900 hakijaa. Hakijamäärä laski edellisestä syksystä 5 %.

 • 22.9.2016Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten määrä väheni vuosina 2010–2015

  Perus- ja toisen asteen oppilaitosten määrät ovat vähentyneet viimeisen viiden vuoden aikana. Kyseisellä ajanjaksolla lakkautettiin 393 peruskoulua, 44 lukiota ja 22 ammatillista oppilaitosta.

 • 21.9.2016Verkkouutinen

  Varhaiskasvatuksen kehittämisverkosto aloittaa valtakunnallisen visioinnin

  Varhaiskasvatuksen kehittämisverkoston aloitusseminaariin 21.9. kokoontui reilut 150 osallistujaa eri puolilta Suomea. Seminaarissa pohdittiin, mitkä ovat hyvän kehittämisen ainekset ja haettiin inspiraatiota työhön niin tutkimuksesta kuin ryhmätöistä.

 • 21.9.2016Tiedote

  Ammatillinen koulutus hakee rooliaan innovaatiotoiminnassa

  Ammatillisen koulutuksen asema alueellisessa innovaatio- ja tuotekehitystoiminnassa ei ole selkeä. Sen roolina on lähinnä ollut tukea ja kehittää työelämää, tuottaa korkealaatuista ammatillista osaamista ja varmistaa työvoiman saatavuus.

 • 20.9.2016Verkkouutinen

  Education at a Glance 2016

  OECD:n jokavuotinen indikaattorijulkaisu Education at a Glance tarjoaa vertailutietoa jäsenmaiden koulutuksen tasosta, osallistumisesta ja kustannuksista.

 • 14.9.2016Verkkouutinen

  Euroopan urheiluviikko liikuttaa lapsia

  Euroopan urheiluviikkoa vietetään 10.–16. syyskuuta 2016. Suomen päätapahtuma Let's #BeActive – School Action Day kokosi 13.9. Espoon Leppävaaraan yli 7 000 pääkaupunkiseudun koululaista, 25 lajiliittoa sekä 400 opettajaa.

 • 13.9.2016Verkkouutinen

  Ammatillinen tutkintorakenne uudistuu lähivuosina

  Opetushallitus ryhtyy laatimaan uusia tutkinnon perusteita uudistuvan ammatillisen tutkintorakenteen pohjalta. Tutkintoja on aiempaa vähemmän, mutta niistä tulee entistä laaja-alaisempia.

 • 9.9.2016Verkkouutinen

  2500 tutoropettajaa digiloikan valmentajiksi

  Uusi peruskoulu -ohjelman tavoitteet peruskoululle ovat oppijalähtöisyys, maailman parhaat opettajat sekä avoin ja yhteisöllinen toimintakulttuuri. Ohjelma on yksi hallituksen kärkihankkeista. Sitä tuetaan 90 miljoonalla eurolla kolmen vuoden aikana.

 • 9.9.2016Verkkouutinen

  Lasten pitäisi liikkua kolme tuntia päivässä

  Uusien liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaiden päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa. Osa liikunnasta toteutuisi varhaiskasvatuksessa, osa kotona.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube