Ajankohtaista

 • 16.4.2015Tiedote

  eTwinning-projekteissa digitaalinen osaaminen vahvistuu

  Verkkoyhteisö eTwinningin tämänvuotisen suomalaisen kilpailun voitti Ritva Metso Kärpäsen peruskoulusta Lahdesta. Toiseksi tuli Sirpa Lähteenmäki Vuorentaustan koulusta Ylöjärveltä.

 • 15.4.2015Blogi

  ePerusteet – kansallisen ja paikallisen kehittämistyön väline

  Aulis PitkäläOpetushallitus on nyt ottanut merkittävän askeleen asiakaspalvelujensa sähköistämisessä avaamalla 2.4.2015 uuden ePerusteet-palvelun osana Opintopolku.fi-portaalia. Palvelussa on samalla julkaistu lähes kaikki viime vuosina uudistetut yleissivistävän koulutuksen opetussuunnitelmien ja ammatillisen koulutuksen tutkintojen perusteet. Lue lisää

 • 15.4.2015Tiedote

  Lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnos kommentoitavana verkossa

  Opetushallituksen verkkosivuilla voi 15.4. - 6.5. kommentoida valmisteltavana olevaa lukion opetussuunnitelman perusteiden luonnosta.

 • 14.4.2015Tiedote

  Haku erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 14.4.-29.4.

  Erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen haetaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa yhdellä hakulomakkeella Opintopolussa.

 • 10.4.2015Tiedote

  Korkeakoulujen kevään yhteishaussa 154 500 hakijaa

  Korkeakoulujen yhteishaussa oli 154 500 hakijaa. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Eniten hakijoita oli Metropolia Ammattikorkeakouluun ja Helsingin yliopistoon.

 • 9.4.2015Tiedote

  Opetushallitus on avannut ePerusteet-palvelun

  ePerusteet on osa Oppijan verkkopalvelut -hanketta, jossa kehitetään monipuolisesti oppijoiden ja koulutuksen järjestäjien sähköistä asiointia Opintopolku.fi-portaalin avulla.

 • 8.4.2015Tiedote

  Näyttötutkinnoilla on vaikutusta

  Suomessa on järjestetty näyttötutkintoja jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Tutkimus osoittaa, että näyttötutkinto lisää suorittajansa ammattiosaamista ja vahvistaa hänen työmarkkina-asemaansa taloudellisesti huonoinakin aikoina.

 • 8.4.2015Verkkouutinen

  Valteri-verkosto uudistuu

  Valteri-verkosto muodostuu kuuden valtakunnallisen oppimis- ja ohjauskeskuksen tarjoamista palveluista eri puolilla Suomea. Nämä keskukset yhdistyvät 1.8.2015 alkaen Oppimis- ja ohjauskeskus Valteriksi.

 • 7.4.2015Verkkouutinen

  Kotitalouden oppimistulokset perusopetuksen päättövaiheessa 2014

  Arvioinnin tulokset osoittavat, että peruskoululaiset pitävät kotitalouden opiskelusta. He kokevat, että kotitalousopetus lisää heidän taitojaan ja valmiuksiaan huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

 • 1.4.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvattajat ja Opetushallitus avaavat vuoropuhelua

  Varhaiskasvatusväki katsoo nyt Opetushallitukseen, todettiin Kansallisilla esi- ja alkuopetuksen päivillä viime viikolla. Opetushallitus puolestaan haluaa kehittyä varhaiskasvatuksen asiantuntijaksi kuuntelemalla kentän arkirealismia.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube