Ajankohtaista

 • 2.7.2015Tiedote

  Korkeakoulujen yhteishaun tulokset valmiit Opintopolku-palvelussa

  Korkeakoulujen kevään 2015 yhteishaussa oli noin 154 000 hakijaa. Opiskelupaikan sai 46 300 eli 30 prosenttia hakijoista. Hyväksytyistä 61 prosenttia sai paikan ammattikorkeakoulusta ja 39 prosenttia yliopistosta.

 • 29.6.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Erityinen ja tehostettu tuki

  Erityistä tukea saavien oppilaiden osuus on laskenut, mutta tehostettua tukea saavien osuus on kasvanut vuosina 2011–2013.

 • 23.6.2015Verkkouutinen

  Ruokakasvatus mukaan paikallisiin opetussuunnitelmiin

  Opetushallitus on yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa tuottanut tukimateriaalia perusopetuksen ruokakasvatukseen.

 • 18.6.2015Blogi

  Opetussuunnitelmapolun varrelta

  Kuva: Olli HäkämiesPaikallisten opetussuunnitelmien laadinta on täydessä vauhdissa. Siinä työssä tutkitaan ahkerasti vuoden 2014 lopussa valmistuneita esiopetuksen, perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteita ja pohditaan valtioneuvoston asetuksen pohjalta tuntijakoratkaisuja. Lue lisää

 • 16.6.2015Blogi

  Digiloikkaa varten verrytellessä

  Aulis PitkäläHallitusohjelman yksi kärkihankkeista on peruskoulutuksen uudistaminen digitaalisten oppimisympäristöjen avulla, joka tulee myös työllistämään Opetushallitusta. Linjaukset hahmottuvat ennen kesätaukoa, mutta lomilta palattuamme käynnistyy hallitusohjelman yksityiskohtaisemman toimeenpanosuunnitelman valmistelu. Lue lisää

 • 16.6.2015Verkkouutinen

  Esiopetuksesta velvoittavaa 1.8. alkaen

  Oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Esiopetuksen velvoittavuutta koskevaa lakia sovelletaan 1.8.2015 lukien.

 • 12.6.2015Verkkouutinen

  Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan itsearviointi valmis

  Opetushallitus toteutti tammi-maaliskuussa 2015 itsearvioinnin, jossa kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät arvioivat kriteeriperustaisesti laadunhallintajärjestelmänsä ja sen toimivuuden.

 • 11.6.2015Tiedote

  Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskelijavalinnat valmistuneet

  Kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki 79 700 hakijaa, joista 70 300 sai opiskelupaikan syksyllä 2015 alkavasta koulutuksesta.

 • 9.6.2015Verkkouutinen

  Käsityön opetuksen järjestäminen

  Vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteiden mukaan käsityö-oppiaineen tehtävänä on ohjata oppilaita kokonaisen käsityöprosessin hallintaan. Käsityön sekä erityisesti teknisen ja tekstiilityön opetuksen järjestämistä varten on Opetushallituksessa laadittu tukiaineistoa.

 • 1.6.2015Verkkouutinen

  Kehityskumppanuutta oppimaan

  Opetushallitus on julkaissut oppaan peruskouluille ja lukioille kehityskumppanuuksien rakentamiseen. Opas on syntynyt Opetushallituksen ja ulkoministeriön Koulut kehityskumppaneina (KOMPPI) -yhteistyöhankkeen kokemuksista ja aineistoista.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube