Ajankohtaista

 • 31.10.2014Verkkouutinen

  Ruotsinkieliset koulut paransivat tasoaan PISA-matematiikassa

  Ruotsinkielisten koulujen oppilaat pärjäsivät ensi kertaa yhtä hyvin kuin suomenkielisten koulujen oppilaat PISA 2012 -tutkimuksen matematiikkatehtävissä. Suomenkielisten oppilaiden taitojen taantuessa ruotsinkielisten osaamisen heikentyminen on ollut vähäisempää.

 • 30.10.2014Verkkouutinen

  Alueelliset kehittämissuunnitelmat vauhtiin ammatillisessa koulutuksessa

  Opetushallitus järjestää syksyn aikana sarjan aluetilaisuuksia ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Tilaisuuksien tavoitteena on pohtia yhdessä kehittämiskohteita alueellisten kehittämissuunnitelmien (AmKesu) laadintaa varten.

 • 29.10.2014Tiedote

  Opetushallituksen ensimmäinen Kielikasvatusfoorumi Finlandia-talossa 27. – 28.10.

  Kouluun tulee kielikasvatusta perusopetuksen opetussuunnitelmien uudistuessa. Foorumissa julkistettiin ensimmäinen Kielikukkasen saaja ja kielikasvatuksen tunnusehdotuksen tekijät.

 • 28.10.2014Tiedote

  Opetushallituksen johtokunta pyytää ministeriötä täydentämään ylioppilastutkintolautakuntaa

  Opetushallituksen johtokunta on huolissaan vuosiksi 2016-2018 nimitetyn ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntemuksen riittävyydestä.

 • 22.10.2014Verkkouutinen

  Oppimateriaaleille oma pilvipalvelu

  Digitaalisia oppimateriaaleja ja opetuksen tukena toimivia sovelluksia opettajille ja oppilaille tarjoava koulutuksen pilvipalvelu EduCloud julkistettiin 22.10. Tampereella.

 • 22.10.2014Tiedote

  Näyttötutkinnolla parempiin asemiin työmarkkinoilla

  Näyttötutkintoja on suoritettu ammatillisessa aikuiskoulutuksessa jo 20 vuoden ajan. Näyttötutkinnot ovat vakiinnuttaneet asemansa aikuisten osaamisen kehittämisessä ja tutkinnon suorittaminen tukee työmarkkinoilla pärjäämistä.

 • 17.10.2014Blogi

  Näytä, että osaat! – 20 vuotta näyttötutkintojärjestelmän kehittämistä

  Seppo Hyppönen, Sanna Laiho ja Matti RopponenAmmatillinen näyttötutkintojärjestelmä täytti viime keväänä 20 vuotta. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa. Tutkinnon suorittaminen perustuu henkilöllä olevan osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Kaikki ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot voidaan suorittaa näyttötutkintoina. Lue lisää

 • 10.10.2014Tiedote

  Opetustoimen kustannukset vuonna 2013

  Opetushallitus on kerännyt tiedot lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen kustannuksista vuodelta 2013. Keskimääräinen lukiokoulutuksen kustannus oli 7 584 euroa opiskelijaa kohti. Ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset olivat 11 845 euroa opiskelijaa kohti.

 • 10.10.2014Tiedote

  Yleiset kielitutkinnot vakiinnuttaneet paikkansa kielitaidon arvioinnissa

  Kahden vuosikymmenen ajan käytössä olleet yleiset kielitutkinnot on tarkoitettu sekä kotimaisten kielten että vieraiden kielten taidon osoittamiseen erilaisia tarpeita varten. Niiden avulla voi muun muassa osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitoa Suomen kansalaisuutta varten. Lisäksi kuka tahansa voin niiden avulla osoittaa vieraiden kielten osaamista kansainvälistyviä työmarkkinoita varten.

 • 8.10.2014Verkkouutinen

  Liikkuva koulu 2014 -palkinnot Helsingin ja Lappeenrannan kaupungeille

  Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat myöntäneet Liikkuva koulu -palkinnot Helsingin kaupungille sekä Lappeenrannan kaupungille. Palkinnot myönnetään esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube