Ajankohtaista

 • 8.10.2015Verkkouutinen

  Suomen kielen oppimateriaalit tehokäyttöön

  Kun turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy nopeasti, on myös opetustyön päästävä käyntiin viipymättä. Opetushallitus, kaupalliset kustantajat, kunnat, oppilaitokset ja muut tahot ovat viime vuosina tuottaneet runsaasti oppimateriaaleja maahanmuuttajien kielenopetukseen.

 • 8.10.2015Verkkouutinen

  Tietoa kunnille turvapaikanhakijoiden vastaanotosta

  Työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö ja Kuntaliitto ovat lähettäneet Suomen kunnille 21.9. kirjeen, jossa annetaan tietoa kansainvälistä suojelua hakevien ja oleskeluluvan saaneiden henkilöiden vastaanotosta.

 • 7.10.2015Verkkouutinen

  Lokakuun tilasto: Ammatillisen koulutuksen erityisopetus

  Erityisopetusta saavien opiskelijoiden määrä on kasvanut oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa vuosina 2010–2013. Vuonna 2013 erityisopetuksessa oli noin 20 000 opiskelijaa, joka vastaa 15 prosenttia kaikista ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoista.

 • 6.10.2015Verkkouutinen

  OPH ja CIMO yhdistetään uudeksi virastoksi

  Keskushallinnon virastorakenteen uudistamista jatketaan hallitusohjelman mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle on tarkoitus perustaa Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMO:n ja Opetushallituksen tehtäville perustuva uusi virasto.

 • 6.10.2015Tiedote

  Ilona Kuukka vuoden 2015 maahanmuuttajien suomi toisena kielenä -opettaja

  Vuoden 2015 suomi toisena kielenä -opettajaksi on valittu Ilona Kuukka Espoon Kilonpuiston koulusta. Valinnan järjesti Suomi toisena kielenä -opettajat ry. yhdessä Opetushallituksen kanssa.

 • 5.10.2015Verkkouutinen

  Opiskelijat mukaan Opetushallituksen johtokuntaan

  Valtioneuvosto asetti 1.10.2015 Opetushallitukselle uuden johtokunnan toimikaudeksi 1.10.2015–31.12.2016. Ensimmäistä kertaa johtokunnassa ovat mukana myös toisen asteen opiskelijajärjestöt.

 • 1.10.2015Verkkouutinen

  Hakemuksen käsittelymaksu käyttöön Opintopolku-palvelussa

  Opetushallitus alkaa periä 100 euron suuruista käsittelymaksua maksuvelvollisilta suomalaisiin ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon hakevilta.

 • 30.9.2015Tiedote

  Vuoden 2015 Cygnaeus-palkinto rehtori Reija Lepolalle

  Opetushallitus on myöntänyt vuoden 2015 Cygnaeus-palkinnon Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtajalle, rehtori Reija Lepolalle.

 • 28.9.2015Blogi

  Turvapaikanhakijoiden kotoutuminen on myös koulutuksen haaste

  Leena NissiläKoulutus on paras keino auttaa maahanmuuttajaa kotoutumaan. Maahanmuuttajien koulutuksen tavoitteena Suomessa on antaa muuttaville valmiuksia toimia tasavertaisina jäseninä suomalaisessa yhteiskunnassa. Lue lisää

 • 25.9.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvatussuunnitelman perustetyö käyntiin

  Varhaiskasvatussuunnitelman valtakunnallisia perusteita on lähdetty Opetushallituksessa rakentamaan luottavaisin mielin. Edessä on ripeätahtinen työrupeama, sillä valtakunnallisiin perusteisiin pohjaavat paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat on määrä ottaa kunnissa käyttöön 1.8.2017 lähtien.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube