Ajankohtaista

 • 11.2.2016Verkkouutinen

  112-päivä kaikilla kanavilla

  Tänä vuonna 112-päivä keskittyy nuorten ja iäkkäiden yleisimpiin tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn.

 • 11.2.2016Verkkouutinen

  Valtakunnallinen opettajatiedonkeruu alkamassa

  Tilastokeskus kerää opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön opettajatietoja 1.3.2016 alkaen.

 • 11.2.2016Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Joka neljäs ammatillinen tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena

  Oppisopimuskoulutus on yhä tärkeä ammatillisen aikuiskoulutuksen väylä. Vuonna 2014 noin 80 prosenttia oppisopimusopiskelijoista oli yli 25-vuotiaita. Yli puolet opiskelijoista oli naisia.

 • 9.2.2016Blogi

  Turvapaikanhakijat haastavat koulutusjärjestelmää

  Leena NissiläMaahanmuuttajien määrän kasvu vaikuttaa välittömästi muun muassa esi- ja perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen tarpeeseen. Myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lisääntyy lukioissa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. Lue lisää.

 • 9.2.2016Verkkouutinen

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet antavat raamit kehittämiselle

  Laadun avaimia uudistuvaan varhaiskasvatukseen etsittiin Paasitornissa 8.2. Tilaisuudessa oli koolla runsas joukko varhaiskasvatuksen asiantuntijoita kuulemassa alustuksia ja keskustelemassa työpajoissa.

 • 5.2.2016Verkkouutinen

  Yksilöllisiä polkuja maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen

  Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama ohjausryhmä on kartoittanut turvapaikanhakija- ja maahanmuuttotilanteesta aiheutuvia välittömästi käynnistettäviä toimenpiteitä koulutuksessa, kulttuurissa, liikunnassa ja nuorisotyössä.

 • 4.2.2016Verkkouutinen

  Opettajat ilman rajoja tuo globaalikasvatusta verkkoon

  Opettajat ilman rajoja -verkosto on julkaissut kirjan "Globaalikasvatuksen ilmiöitä luokkahuoneessa Suomessa ja maailmalla". Kirja avaa keskustelua koulutyön ja kehitysyhteistyön välille.

 • 2.2.2016Verkkouutinen

  Muutoksenhakua koskevat säännökset uudistettu

  Perusopetuslakiin, lukiolakiin, taiteen perusopetuksesta annettuun lakiin, ammatillisesta peruskoulutuksesta annettuun lakiin ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annettuun lakiin tuli 1.1.2016 muutoksenhakuun liittyviä muutoksia.

 • 29.1.2016Verkkouutinen

  Sivistyskunnan toimintamalli haettavana

  Tulevaisuuden kuntien rooli opetuksen ja koulutuksen tuottajina nousi keskeiseksi keskustelunaiheeksi 29.1. käynnistyneiden Educa 2016 -messujen avajaisissa.

 • 28.1.2016Verkkouutinen

  Opetushallitus Educa-messuilla 29-30.1.2016

  Opetushallituksella on tänäkin vuonna paljon uutta kerrottavaa Educa-messujen yleisölle. Helsingin Messukeskuksen foorumeilla ja omalla osastollamme ovat esillä mm. lukion opetussuunnitelman perusteet, varhaiskasvatussuunnitelman eteneminen, Majakka-verkosto ja ePerusteet.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube