Ajankohtaista

 • 22.10.2014Verkkouutinen

  Oppimateriaaleille oma pilvipalvelu

  Digitaalisia oppimateriaaleja ja opetuksen tukena toimivia sovelluksia opettajille ja oppilaille tarjoava koulutuksen pilvipalvelu EduCloud julkistettiin 22.10. Tampereella.

 • 22.10.2014Tiedote

  Näyttötutkinnolla parempiin asemiin työmarkkinoilla

  Näyttötutkintoja on suoritettu ammatillisessa aikuiskoulutuksessa jo 20 vuoden ajan. Näyttötutkinnot ovat vakiinnuttaneet asemansa aikuisten osaamisen kehittämisessä ja tutkinnon suorittaminen tukee työmarkkinoilla pärjäämistä.

 • 17.10.2014Blogi

  Näytä, että osaat! – 20 vuotta näyttötutkintojärjestelmän kehittämistä

  Seppo Hyppönen, Sanna Laiho ja Matti RopponenAmmatillinen näyttötutkintojärjestelmä täytti viime keväänä 20 vuotta. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa. Tutkinnon suorittaminen perustuu henkilöllä olevan osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Kaikki ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot voidaan suorittaa näyttötutkintoina. Lue lisää

 • 10.10.2014Tiedote

  Opetustoimen kustannukset vuonna 2013

  Opetushallitus on kerännyt tiedot lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen kustannuksista vuodelta 2013. Keskimääräinen lukiokoulutuksen kustannus oli 7 584 euroa opiskelijaa kohti. Ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset olivat 11 845 euroa opiskelijaa kohti.

 • 10.10.2014Tiedote

  Yleiset kielitutkinnot vakiinnuttaneet paikkansa kielitaidon arvioinnissa

  Kahden vuosikymmenen ajan käytössä olleet yleiset kielitutkinnot on tarkoitettu sekä kotimaisten kielten että vieraiden kielten taidon osoittamiseen erilaisia tarpeita varten. Niiden avulla voi muun muassa osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitoa Suomen kansalaisuutta varten. Lisäksi kuka tahansa voin niiden avulla osoittaa vieraiden kielten osaamista kansainvälistyviä työmarkkinoita varten.

 • 8.10.2014Verkkouutinen

  Liikkuva koulu 2014 -palkinnot Helsingin ja Lappeenrannan kaupungeille

  Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat myöntäneet Liikkuva koulu -palkinnot Helsingin kaupungille sekä Lappeenrannan kaupungille. Palkinnot myönnetään esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä.

 • 7.10.2014Verkkouutinen

  Tapakasvatusviikolla kuvattiin hyviä arjen tapoja

  Valtakunnallinen tapakasvatusviikko järjestettiin 15.–19.9.2014. Opetushallitus kannusti kouluja kiinnittämään erityistä huomiota hyviin tapoihin teemalla ”Tilannetajua ja tapataituruutta”.

 • 6.10.2014Verkkouutinen

  Suomelle 14 mitalia ammattitaidon EM-kilpailuissa

  Suomen maajoukkue Team Finland 2014 saavutti 14 mitalia ja oli kokonaistuloksissa kolmanneksi paras maa Ranskan Lillessä 1.‒5.10. pidetyissä ammattitaidon EM-kisoissa.

 • 3.10.2014Verkkouutinen

  Koko osaamisen ketju pidettävä kunnossa

  Varhaiskasvatus ja perusopetus tasoittavat lähtökohtia, edistävät tasa-arvoa ja vahvistavat sosiaalista koheesiota. Osaamisketjun alkuun panostaminen on prioriteetti, josta on huolehdittava kaikissa olosuhteissa, todetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuoreessa tulevaisuuskatsauksessa.

 • 2.10.2014Verkkouutinen

  Tukea koulutuksen järjestäjille osaamisperusteisuuden vahvistamiseen

  Opetushallitus on julkaissut tukimateriaalin ”Osaamisperusteisuus todeksi – askelmerkkejä koulutuksen järjestäjille” helpottamaan TUTKE 2 –säädösten toteuttamista.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube