Ajankohtaista

 • 24.2.2015Verkkouutinen

  Neljännes Euroopan aikuisista pelkän peruskoulutuksen varassa

  PIAAC-aikuistutkimus osoittaa, että joka kolmannella aikuisella Euroopassa on riittämättömät tietotekniikan perustaidot. Indikaattoreiden mukaan koulutusta eniten tarvitsevilla on huonoimmat mahdollisuudet saada sitä.

 • 23.2.2015Tiedote

  Yhteishaku nuorten ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 24.2.-17.3.

  Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun hakuaika alkaa tiistaina 24.2. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä 17.3. kello 15.00.

 • 20.2.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Lukioverkosto maakunnittain vuosina 2010 ja 2013

  Vuonna 2013 lukioissa opiskeli keskimäärin 250 opiskelijaa lukiota kohti. Opiskelijamäärien hiipuessa pienten, alle 50 opiskelijan lukioiden määrä on lisääntynyt.

 • 16.2.2015Verkkouutinen

  Ammatilliselle koulutukselle etsitään vientikohteita

  Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tähtäävät vientimarkkinoille. Kansainvälisen liiketoiminnan ja koulutusviennin mahdollisuuksia selvitetään vuoden 2015 aikana Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa, johon osallistuu 14 koulutuksen järjestäjää eri puolilta maata.

 • 13.2.2015Tiedote

  Opetushallitus uudisti strategiansa

  Opetushallitus on julkaissut uudistetun strategiansa ”Osaaminen ja sivistys 2025”. Sen myötä Opetushallituksessa otetaan käyttöön uusi strateginen johtamis- ja seurantajärjestelmä.

 • 11.2.2015Verkkouutinen

  Koulutuksen keskeyttämistä ehkäistään EU-maissa

  Suuri joukko EU-maita on tuomassa ohjauksen osaksi opetussuunnitelmaa. Näin saataisiin paremmat mahdollisuudet koulutuksen keskeyttämistä ehkäisevään toimintaan.

 • 11.2.2015Verkkouutinen

  Euroopan 112-päivä muistuttaa turvallisuudesta

  112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä. Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Suomessa teemapäivää on vietetty vuodesta 1997.

 • 9.2.2015Verkkouutinen

  Tupakoinnin ehkäisy yläkoulussa kannattaa

  Alaikäisten tupakointia voidaan vähentää puuttumalla järjestelmällisesti yläkouluikäisten tupakkakokeiluihin ja tukemalla varhaista lopettamista.

 • 4.2.2015Verkkouutinen

  Opettajan työ edelleen vetovoimaista

  Opettajan työ on edelleen vetovoimaista ja arvostettua. Ongelmana kuitenkin on opettajien vähäinen täydennyskoulutus ja uusien opettajien perehdyttäminen työhönsä.

 • 4.2.2015Blogi

  Sujuvasti käsin ja näppäimillä

  Minna HarmanenEnsimmäisellä luokalla opetellaan isojen ja pienten tekstauskirjainten piirtämistä sekä niillä kirjoittamista ja näppäintaitoja syksystä 2016 alkaen. Tulevaisuuden tavoitteena on edetä kirjoittamisen tekniikasta nykyistä nopeammin kehittämään tekstien sisältöä, rakennetta, argumentointia ja rikasta kieltä. Lue lisää

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube