Ajankohtaista

 • 25.8.2016Verkkouutinen

  StarT kutsuu mukaan luoviin projekteihin

  Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistetään koko maan kattava Science Fair -tapahtumien sarja. StarT-festareilla iloitaan messuhengessä lasten ja nuorten projektitöissä syntyneiden luomusten äärellä.

 • 24.8.2016Verkkouutinen

  Opetushallitus muistuttaa koulukuvausten järjestämisen hyvistä periaatteista

  Julkisuudessa esillä olleisiin tapauksiin viitaten Opetushallitus muistuttaa koulutuksen järjestäjiä, vanhempainyhdistyksiä ja kuvaamoja koulukuvausten järjestämisestä koskevasta suosituksesta.

 • 23.8.2016Blogi

  Arvokysymyksiä käsiteltävä myös kouluissa

  Gun Oker-BlomTänä syksynä koulutaipaleensa aloitti 61 500 ekaluokkalaista. Heidän elämässään alkaa aivan uusi vaihe, jota sävyttää myös uusi opetussuunnitelma. Mediassakin paljon huomiota saanut uusi opetussuunnitelma korostaa aiempaa enemmän arvoja ja niiden käsittelyä kouluissa. Lue lisää

 • 19.8.2016Verkkouutinen

  Suomen kouluihin julistetaan Koulurauha

  Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2016–2017 julistetaan Suomen kouluihin 23. elokuuta Seinäjoella. Koulurauha-vuoden teema ”Jokainen on arvokas” kannustaa kouluja kiusaamisen ja syrjinnän vastaiseen työhön. Myös päiväkodit ja esikoulut järjestävät omia päiväkoti- ja eskarirauhan julistustapahtumia.

 • 19.8.2016Verkkouutinen

  Uudet opetussuunnitelmat otettiin käyttöön

  Uudet esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelmat otettiin käyttöön kaikissa kunnissa ja kouluissa 1.8.2016 alkaen. Paikalliset opetussuunnitelmat on tehty Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.

 • 15.8.2016Verkkouutinen

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet lausuntokierrokselle

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet lähtevät lausuntokierrokselle 15.8.2016. Lausuntoja pyydetään kohdennetusti varhaiskasvatuksen järjestäjiltä sekä keskeisiltä yhteistyö- ja sidosryhmiltä. Lausuntoaika päättyy 5.9.2016.

 • 11.8.2016Tiedote

  Uusi lukuvuosi alkaa koko maassa – 61 500 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä

  Opetushallitus on julkistanut arvionsa tänä syksynä koulutuksen aloittavien ja koulutukseen osallistuvien määristä. Uuden lukuvuoden alkaessa yli 60 000 ekaluokkalaista aloittaa peruskoulun. Lukiossa uusia opiskelijoita on 35 000 ja oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa 45 300.

 • 10.8.2016Blogi

  Uusi opetussuunnitelma haastaa opettajuuden muutokseen

  Anneli RautiainenOpettajan tehtävänä on opettaa ja kasvattaa oppilaita elinikäisiksi oppijoiksi ottaen huomioon kunkin oppilaan yksilöllisen tavan oppia. Lue lisää

 • 8.8.2016Blogi

  Uusien opetussuunnitelmien syksy

  Jorma KauppinenOpettajien osaavissa käsissä opetussuunnitelmat muuttuvat käytännön koulutyöksi, elämänmakuiseksi oppimiseksi, jossa keskiössä on oppija. Lue lisää

 • 5.8.2016Tiedote

  Peruskoulun päättäneistä hakijoista 97 prosenttia saanut jo opiskelupaikan

  Peruskoulun tänä keväänä päättäneistä hakijoista 99,1 % haki kevään ja kesän aikana opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen, lukioon, erityisoppilaitokseen tai valmentavaan/valmistavaan koulutukseen.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube