Ajankohtaista

 • 28.8.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvatuksen muutoksissa perheiden tarpeet huomioon

  Varhaiskasvatusoikeus esitetään säädettäväksi niin, että jokaisella lapsella olisi oikeus saada varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Lapsella olisi oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, kun vanhemmat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti.

 • 27.8.2015Verkkouutinen

  Petri Pohjonen Invalidiliiton toimitusjohtajaksi

  Invalidiliiton toimitusjohtajaksi on kutsuttu Opetushallituksen ylijohtaja, filosofian tohtori ja diplomi-insinööri Petri Pohjonen. Hän aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2016 nykyisen toimitusjohtaja Marja Pihnalan jäädessä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

 • 25.8.2015Verkkouutinen

  Käsityön opetuksen järjestäminen

  Vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteiden mukaan käsityö-oppiaineen tehtävänä on ohjata oppilaita kokonaisen käsityöprosessin hallintaan. Käsityön sekä erityisesti teknisen ja tekstiilityön opetuksen järjestämistä varten on Opetushallituksessa laadittu tukiaineistoa.

 • 24.8.2015Blogi

  Varhaiskasvatus pohjustaa elinikäistä opintietä

  1.8.2015 astui voimaan varhaiskasvatuslain ensimmäinen vaihe. Varhaiskasvatus on nyt entistä vahvemmin osa suomalaista kasvatus- ja koulutusjärjestelmää. Lue lisää

 • 21.8.2015Blogi

  Oppimisen ja koulunkäynnin tuen muutokset näkyvät jo tilastoissa

  Kauanko kestää, että oppimisen ja koulunkäynnin tuessa tapahtuneet laki- ja opetussuunnitelmamuutokset alkavat näkyä koulujen käytänteissä? Miten nopeasti nämä muutokset näkyvät tukea kuvaavissa tilastoissa? Lue lisää

 • 21.8.2015Verkkouutinen

  Opettajat tyytyväisiä ammattiinsa Euroopassa

  Eurooppalaiset opettajat ovat varsin tyytyväisiä ammattiinsa, mutta useissa maissa yhteiskunta ei tunnu arvostavan ammattia riittävästi. Muutkin kuin suomalaiset opettajat kaipaavat tukea erityisesti uusien teknologioiden käyttöönotossa.

 • 20.8.2015Verkkouutinen

  KiVa Koulu haastaa kouluja aktivoitumaan

  KiVa Koulu -ohjelman kehittäjät ovat seuranneet kuuden vuoden ajan ohjelman toteutusta ja vaikuttavuutta. Vuoden 2015 oppilaskysely osoittaa kiusaamisen vähentyneen aikaisemmista vuosista.

 • 18.8.2015Verkkouutinen

  Elämä solmussa – kuntoutus avuksi

  Viime vuonna Kelan kuntoutusta sai 33 400 alle 30-vuotiasta. Mikä kunto? -kampanja levittää tietoa siitä, miten ja minkälaiseen kuntoutukseen nuoret voivat Kelan kautta hakeutua.

 • 17.8.2015Tiedote

  Kiusaamisen ehkäisy on koko yhteisön asia

  Koulurauha julistetaan Suomen kouluihin 19. elokuuta Kouvolassa. 25-vuotisjuhlavuottaan viettävä Koulurauha-ohjelma haluaa herättää keskustelua siitä, miten toisten huomioimista ja yhdessä toimimista voisi koulutyössä vahvistaa. Juhlavuoden kunniaksi koulut ympäri Suomen voivat seurata valtakunnallista päätapahtumaa suorana nettilähetyksenä.

 • 17.8.2015Verkkouutinen

  Ammattitaidon MM-kisoissa edistettiin koulutusvientiä

  World Skills 2015 -tapahtuma päättyi Brasilian São Paulossa lauantaina ja huipentui sunnuntai-iltana palkintojenjakoon. Suomeen tuli kisoista mitali: Pekka Tuukkanen sai pronssia lajissa tietokoneet ja -verkot.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube