Ajankohtaista

 • 4.8.2015Verkkouutinen

  Opetushallituksen suositus perusopetuksen uusiksi mallikirjaimiksi, numeroiksi ja muiksi merkeiksi

  Opetushallitus on julkistanut perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tukimateriaaliksi suosituksen uusiksi mallikirjaimiksi, numeroiksi ja muiksi merkeiksi. Merkit voidaan ottaa käyttöön 1.8.2016 alkaen uusien opetussuunniltelmien käyttöönoton yhteydessä.

 • 16.7.2015Tiedote

  Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi 4.–5.8.2015

  Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat kokoontuvat perinteiseen foorumiinsa Helsingin Paasitorniin 4-5. elokuuta. Koulutuksessa tarkastellaan uudistuvia opetussuunnitelmia, oppimistuloksia ja oppiaineen monipuolisia opetusmenetelmiä.

 • 16.7.2015Tiedote

  Opetushallituksesta varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto

  Varhaiskasvatuslain mukaisesti Opetushallituksesta tulee varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto 1.8.2015 alkaen. Opetushallituksen tehtävänä on vastata varhaiskasvatuksen kehittämisestä sekä seurata varhaiskasvatuksen järjestämistä ja laatia valtakunnalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet.

 • 15.7.2015Verkkouutinen

  Opetushallituksen organisaatio muuttuu 1.8.2015

  Elokuun alusta Opetushallituksesta tulee varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto, mikä aiheuttaa organisaatiomuutoksia. Lisäksi ammatillinen peruskoulutus ja ammatillinen aikuiskoulutus yhdistetään yhdeksi yksiköksi. Henkilöstöhallinto ja taloushallinto yhdistetään niin ikään yhdeksi yksiköksi.

 • 14.7.2015Tiedote

  Laadukas ruokailu vahvistaa lukiolaisten hyvinvointia

  Ruokailu on tärkeä osa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä myös lukiossa. Opetushallitus ja Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) korostavat opiskelijaruokailun merkitystä Porin SuomiAreenan kouluruokapäivänä 15.7.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

Ampe

AMPE

Verkkosivuilla on tietoa ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavien koulutusten perusteiden uudistuksen etenemisestä.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.